A hétvége legjobb képei

2020.06.22. 18:00

Termelői nap, takarítják a Békás-tavat, forgatás

A szerdai operatív törzs bejelentés szerint megszűnt Magyarországon a vészhelyzet.

Zöldi Anikó

Miskolci Termelői Nap az Erzsébet téren

Fotó: Ádám János

A hétvége eseményei néhány gondolatban:

A Szent István téren ötven-hatvan demonstráló gyűlt össze, döntő részük idős ember. A szervezők a megmozdulással szeretnék elérni, hogy a jelenleg a járványhelyzet miatt a megyei kórház Szentpéteri kapui központi épületében helyet kapott szülészet-nőgyógyászati osztály visszakerüljön az eredeti helyére, és továbbra is önálló osztályként működjön.

Gyakorlatilag a tavaszi turista szezon kimaradt, ami legalább olyan erős szokott lenni Miskolcon és környékén a Bükk közelsége miatt, mint a nyári. Szombat délután Miskolc-Tapolcán sétálva is arra a megállapításra jutottunk, hogy meg sem közelíti a forgalom a megszokott átlagos júniusi hétvégét. Nagyrészt kisgyermekes családok vették birtokba a csónakázó-tavat, a játszóteret és környékét.

Bokrétaünnepet tartottak Kisgyőr-Mocsolyáson szombaton délelőtt. Az új katolikus templom tetejére került föl a virágkoszorú és a magyar zászló.

A Békás-tó takarítását húsz éve egy lokálpatrióta miskolctapolcai lakos, Tóth Pál kezdte el önszorgalomból. Később csatlakozott hozzá Pomázi Norbert, nagyjából 15 évvel ezelőtt, aki szintén gyermekkora óta kötődik ehhez a városrészhez.

A fotósainknak ismét fantasztikus képeket készítettek. Ne maradjatok le a hétvége legjobb képeiről!

A hétvége leglátványosabb képei itt tekinthetőek meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában