A hét legjobb képei

2020.06.20. 12:00

Száraz lábas és koffertúra – a 25. hét legjobb képei

Heti összefoglaló a hét legérdekesebb fotóival. Nézze meg Ön is!

Kardos Katalin

A Barlangfürdő mészkőszikláit száraz lábbal is megtekinthették a látogatók.

Fotó: Ádám János

Lassan visszaáll a megszokott menetrend, a héten az operatív törzs is búcsúzott. Az élet kezd visszatérni városunkba, már egyre több programmal találkozhattunk.

A korábban már nagy népszerűségnek örvendő száraz lábas túrákat ismét megszervezték a Barlangfürdőben. Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy víz nélkül milyen Európa egyedülálló, természetes barlangfürdője, amit a víz évezredek alatt vájt ki a mészkősziklákból. Fotóinkon most Ön is megtekintheti.

Koffertúrák címmel sétát szervezett a héten az Észak-Keleti Átjáró Egyesület is. A civil szervezet célja az volt, hogy bemutassák az érdeklődőknek a kiliáni városrész épületeit, eldugott helyeit, érdekességeit és a hozzájuk kapcsolódó történeteket.

A héten búcsúzott a színházi évad is, a Miskolci Nemzeti Színház szerdai évadzáró társulati ülésén adta át az Észak-Magyarország közönségdíjait Csákó Attila főszerkesztő. A 2019-2020-as szezonban is szavazhattak színházbarát olvasóink. A többség akarata alapján Lajos András lett az évad színésze, a Feketeszárú cseresznye pedig az évad előadása.

Megyénk kincsestára újabb értékkel bővült. Szinpetriben a világ legnagyobb könyve mellett már a Gutenberg-Biblia tökéletes, autentikus mása is megtalálható, köszönhetően Varga Béla, a Nyomdamúzeum megálmodójának.

Tekintse meg Ön is a héten készült legérdekesebb fotóinkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában