tűzeset

2020.06.21. 15:30

Összefogtak a bajba került szikszói családért

A polgármester azonnal segített, de a városlakók körében is elindult az összefogás.

Forrás: ÉM

Tűzeset – összefogás – remény címmel hívta fel Sváb Antal, Szikszó polgármestere a figyelmet egy sajnálatos tűzesetre a városban, és kért mindenkit arra, hogy segítsen a bajba jutott családnak.

A helyszínen szervezte

„Június 6-án reggel 7.30-kor jött a hívás, hogy a Toldi Miklós utcában ég egy ház, érkezik a rendőrség, tűzoltóság és a mentők. Egy héttagú család otthona teljes mértékben leégett, vagyontárgyaik, irataik, készpénzük is megsemmisült. Sajnos a család egyik tagja súlyos égési sérüléseket szenvedett” – írta a polgármester a közösségi oldalán.

A helyszínen szervezte reggeltől délig az elsődleges segítségnyújtást: átmeneti lakást, bútort, ruhaféléket, tartós élelmiszereket és készpénzt biztosítottak a családnak. A városvezető kérésére minden érintett intézményük vezetői és munkatársai (Szikszó Város Önkormányzata, Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Szikszói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ, Intézményműködtető Központ, Sixo Tender) azonnal munkába álltak, hogy a tárgyi és anyagi eszközök megteremtésében, logisztikában, szervezésben segítséget nyújtsanak.

Miközben reménykednek a megégett szikszói férfi állapotának javulásában, lakossági összefogás is indult a család megsegítésére, amelyhez bárki csatlakozhat, ha segíteni szeretne.

(A borítóképen: A Toldi utcai ingatlan teljesen kiégett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában