Rangsoroltuk

2020.06.20. 11:30

Nincsenek túl jó bőrben a miskolci aluljárók

Különböző állapotokban vannak a Miskolcon található aluljárók. Háromból kettő jelentős felújításra szorulna.

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

A megyeszékhelyen található három aluljárót könnyen rangsorolhatnánk, ami a külcsínt illeti. A Búza téri, a Vörösmarty, valamint a Fazekas utcai átkelőhelyek valószínűleg felváltva élhették fénykorukat az elmúlt évtizedekben.

A városgazda feladata

A miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályának munkatársa elmondta, hogy az aluljárók karbantartása, üzemeltetése a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. feladatát képezi.

„Ez napi szinten az aluljárók tisztán tartását, a világítás karbantartását jelenti. Az elmúlt évben a Búza téri aluljáró lépcsőjének felújítása volt napirenden, de erre pénzügyi forrás akkor nem volt, a 2020. évi költségvetés azonban már tartalmazza. 2019-ben a Besenyői úti felüljáró, Tiszai aluljáró került lezárásra. 2020. évben további lezárást nem tervezett a városgazda. A felújítások a létesítmények állapotának függvényében kerülnek meghatározásra. A közelmúltban 2 aluljárót újított fel a város: az egyik a Vörösmarty, a másik a Fazekas utcai” – válaszolták az általunk feltett kérdésekre.

Ennek ellenére az általunk felállított ranglista harmadik helyét kaphatná a Vörösmarty-lakótelepen található átkelőhely, ott járó munkatársunk megítélése alapján. A látottak során bizonyossá vált, hogy műszaki állapota hagy maga után némi kivetnivalót annak ellenére, hogy a közelmúltban került felújításra. Bár éjszakára zárva tartják, hogy a hajléktalanok ne lephessék el, mégis elviselhetetlen bűz és gyenge látásviszonyok fogadtak bennünket, így nem is éreztük fontosságát a keresztülhaladásnak. A második hely a Búza téri aluljárót illetné meg, ami a leglátogatottabb mind közül. A belvárosi elhelyezkedésnek köszönhetően sokan használják, hogy megközelítsék a buszpályaudvart vagy a pályaudvarról érkezve a centrumot. Biztonságát tekintve, bár fel van szerelve térfigyelő kamerával, de még így is gyakran válik atrocitások színterévé. A lista élén a Fazekas Utcai Általános Iskolával szemben található átkelőhely szerepelhetne. Funkciójának abszolút eleget tesz, az embereknek látszólag nem okoz gondot az áthaladás. Minimális anyagi ráfordítással még kellemesebbé lehetne tenni a használatát.

(A borítóképen: A Búza téri aluljáró lépcsőin…)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában