felkészültek

2020.06.12. 15:00

Néhány nap, és nyithat a strandfürdő Ózdon

A teljes befogadóképesség huszonöt százalékát engedhetik be az ózdi fürdő területére.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A csapadékos, esős, változékony időjárás ellenére napok kérdése, és megnyithat az ózdi strand. Az elmúlt hetekben „rohamtempóban” zajlottak az előkészületek, hiszen nem sokkal korábban derült ki, hogy a koronavírus utáni időszakban mégis megnyitható a létesítmény. Mostanra a gépházban a műszaki felújítás megtörtént, lefestették a padokat és a betonos részeket, újraszínezték a medencetesteket, majd védőfóliával is ellátták, végül megtöltötték vízzel. A héten vízmintát vettek, ha az ÁNTSZ is engedélyt ad, akkor a hétvégén már vendégeket fogadhat a strand. Ebben az esetben Ózdon nagyjából két és fél hónapos idényre lehet számítani.

Nagy-Mengyi Péter, az üzemeltető Ózdi Sport- és Élményközpont vezetője elmondta: munkatársainak számos szabálynak kell majd megfelelniük, ilyen lesz például a kézfertőtlenítők kihelyezése, vagy a víz magasabb vegyszerezési aránya.

Csupán a negyedét

A kormányhivatal idén sokkal szigorúbb szabályzásokat vezetett be a közfürdők üzemeltetőinek. A létszámlimit szerint naponta nagyjából 750 ember jöhet be a strandfürdő területére, vagyis a teljes vendégkapacitás 25 százalékát engedheti be a fenntartó. A medencehasználat viszont ennél is kisebb lesz, egyszerre valamivel több mint 200 ember tartózkodhat vízben.

A strand melletti büféknél is javában végzik a karbantartási munkálatokat, így azok időben meg fognak nyitni.

Az Ózdi Sport- és Élményközpont dolgozói felkészültek a szabadtéri táborok megtartására, és ha a szabályozás enyhül, további rendezvényeknek is helyet biztosít a város strandja.

(A borítóképen: Utolsó simítások a strandon: hamarosan nyitnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában