útfelújítás

2020.06.03. 13:30

Jó úton Tibolddarócig

Bükkábránytól Darócig újították föl tavasszal az utat, idén várható a folytatás.

Tóth Balázs

Forrás: Tóth Balázs

Régóta várt útfelújítás fejeződött be a Bükk­alján. A Magyar Közút Nzrt. még a tavalyi évre tervezte a Bükkábrány és Tibolddaróc közötti útszakasz rendbetételét, de akkor már nem fért bele az időbe, így most tavasszal végezték el a munkákat.

Május közepén

Mint azt a közútkezelőtől megtudtuk, a 25114-es jelű Kács bekötőúton közel 3,7 kilométeren, Bükkábrány és Tibolddaróc között a külte­rületi szakasz újulhatott meg. A munkálatok az előző évben kezdődtek, a téli üzemmód alatt szüneteltek, majd idén március 16-tól folytatódott a kivitelezés. Pécsi Norbert, a közútkezelő kommunikációs osztályának vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy a felújított útszakaszt május közepén vehették teljes egé­szében birtokba a közle­kedők. A beruházás költsége összesen 280,57 millió forint volt.

A teljes szakaszon megújult a burkolat két réteg aszfaltszőnyeggel, a szükséges helyeken pályaszerkezet-cserével, két oldalt nemesített kőzúzalékos padkával. Felújították továbbá a vízelvezető rendszert, a szakemberek kitisztították az árkokat és szükség szerint cserélték az átereszeket. Új burkolati jeleket festettek fel, kicserélték a táblákat, valamint útszegélyjelző oszlopokat is elhelyeztek. A közútkezelő tájékoztatása szerint idén várható még a kácsi bekötőút további, összesen 3 kilométeres szakaszának felújítása.

(A borítóképen: Jó úton lehet közlekedni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában