Bánkút

2020.06.21. 12:30

Ékszerdoboz lett a klub a túrázás kedvelőinek

Jelentős kormányzati beruházással megújult a Bánkúti Sí Klub turistaháza.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

Az idén májusban záródó beruházás során 46 millió forint költségvetési támogatásnak köszönhetően a bánkúti turistaház egésze megújult, valamint az összegből egy korszerű ratrakot – hótaposógépet – is kapott a Bánkúti Sí Klub. 2010 óta több mint 120 turistaház újult meg Magyarországon. Most már az a jellemző mindegyikre, amit itt Bánkúton is láthatunk: igényes, kényelmes, fürdőszobás szobák – fogalmazott Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A projekt részeként 31 millió forintba került a turistaház felújítása. Négy saját fürdővel rendelkező, igényesen bútorozott szobát alakítottak ki húsz vendég számára.

Újjászületett

Az épület elavult gépészeti és villamoshálózatát lecserélték, a tetőszerkezetet és a sérült homlokzatot felújították. A társalgó és a közös használatú vizesblokkok is újjászülettek – mondta Gramantik Csaba, a Bánkúti Sí Klub elnöke. Bánkút és a megújult turistaház ékszerdoboz nemcsak a téli sportok szerelmeseinek, hanem a túrázás kedvelőinek is – hangsúlyozta Hubay György, a terület országgyűlési képviselője. Hozzátette, hogy ahogyan eddig is, továbbra is támogatni fogja az egészséges életmódot és sportot népszerűsítő beruházásokat.

(A borítóképen: Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Révész Máriusz és Hubay György)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában