éjjeli garázdák

2020.06.08. 20:00

Belvárosi hétvégi pokol

Elszabadulnak az indulatok az ittas fiatalok körében.

Horváth Imre

Fotó: BUJDOS TIBOR

Bejárta a közösségi médiát az a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">videó, amelyet járókelők rögzítettek mobiltelefonjukkal Miskolc belvárosában, a Szinva teraszon. A néhol komikus, néhol elszomorító videón az látszik, hogy egy nagyobb társaság tagjai vitatkoznak, lökdösődnek, és össze-összeverekszenek a késő esti órában.

Elszabadulnak az indulatok

A felvétel alapján az sem nagyon zavarta őket, hogy elég sokan sétáltak még a környéken rajtuk kívül.

Többen írták hozzászólásban, hogy nem egyedi esetről van szó, ők is tapasztalták már, hogy péntek, illetve szombat esténként az ittas vagy éppen bódult fiatalok körében elszabadulnak az indulatok és egymásnak esnek, a békés járókelőket vagy szórakozókat is veszélyeztetve.

Az persze nem újdonság, hogy a fiatalok körében, főleg ha isznak is kicsit, könnyen kialakulhat kakaskodás az éjszakában, és esetenként elcsattan egy-két pofon is. Azonban a közelmúltban több eset is fordult tragédiába, elég csak a budapesti Deák téri eseményekre gondolni. De Miskolc belvárosában is történt már súlyos eset a Villanyrendőr közelében: amikor egy szóváltást követően az egyik fiatal egy saját készítésű pengével vágta szét a másik arcát.

Civilben figyelnek majd

Érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányságon elmondták: a videón szereplő esetben eljárás indult garázdaság miatt. Az elmúlt hetekben a járványügyi intézkedések miatt a szórakozóhelyek zárva tartottak, így az éjszakában italozó fiatalok is eltűntek. Azonban az enyhítések után többen is nekiindulnak egy péntek vagy szombat estén, mint korábban. A bezártság után pedig előfordulhat, hogy többet is isznak, mint normál esetben, ezért hasonló esetek ismét megeshetnek, tudtuk meg.

A verekedések egyébként nem mindig kerülnek a rend­őrség látókörébe, ugyanis a felek a legtöbbször nem tesznek feljelentést, ha nem történik súlyosabb sérülés. Ettől azonban még a békés járókelőket megbotránkoztathatja és zavarja az ilyesmi, vagyis kimerítheti a garázdaság tényét.

Éppen ezért a rendőrség is készül: fokozottan lesznek jelen a belvárosban. De nemcsak az egyenruhások, hanem civil ruhás nyomozók is, elvegyülve a szórakozók között, így könnyebben szúrják ki a jogsértéseket.

(A borítóképen: Nem egyedi esetről van szó. Felvételünkön egy megrongált lámpatest látható a belvárosból)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában