Alsózsolca

2020.05.22. 11:00

Új tableteket kaptak a kisiskolás zenészek

A zene lehet a felzárkózás eszköze is: ebben hisznek a Symphonia Alapítványnál.

Bájer Máté

Fotó: Bujdos Tibor

A hátrányos helyzetű területeken sok gyermek nem jut digitális eszközökhöz. Alsózsolcán azonban – hála az egyik népszerű édesség gyártójának – új tableteket kaptak a rászoruló családok, így bővül a lehetőségeik köre.

– A Symphonia Alapítvány kifejezetten azzal a szándékkal jött létre, hogy az elhagyatott részeken élő, hátrányos helyzetű gyerekeket segítse – mondta dr. Kupper András, az alapítvány képviselője. – Ennek eszköze pedig a hangszeres zenélés, különösen zenekari formációkban. Az iskolánk 21 telephelyen mintegy 1800 gyermeket nevel ezzel a módszerrel – az alsózsolcai telephelyünkön 150 gyermekkel foglalkozunk, ez 92 családot érint. Úgy választottuk ki közülük a mai adományok gazdáit, hogy azok 1–4. évfolyamos tanulók legyenek. Minden családba egy tablet kerül majd.

Az eseményen részt vettek az adományozó cég küldöttei is.

Esély a gyerekeknek

– Tudjuk, hogy az oktatás, valamint a digitális világhoz való hozzáférés elengedhetetlen a gyermekek fejlődéséhez és sikeres jövőjéhez – mondta Szautner Péter, a FrieslandCampina Hungária vezérigazgatója. – Fontosnak tartjuk, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben a rászoruló családok segítségére legyünk, hogy minél több gyereknek adjunk esélyt a felzárkózásra.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is háláját fejezte ki az esemény kapcsán: – köszönjük az adományozó cégnek a fel­ajánlást, és köszönet jár a szülőknek is, akik hagyják, hogy gyermekeik a mi alapítványunk iskolájában zenéljenek. Nemcsak azért szerettem volna, hogy Alsózsolcára kerüljenek az eszközök, mert hazahúz a szívem, hanem mert az itteni csapat a legügyesebbek közé tartozik: játszottak már az edelényi kastélyban, a Parlamentben és a Magyarországi Francia Nagykövetségen is.

(A borítóképen: Az ünnepélyes átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában