Veszélyhelyzetben Putnokért

2020.05.21. 08:30

Ózongenerátorok segítik a fertőtlenítést Putnokon

Az eddig külsős cégtől megrendelt munkát mostantól a putnokiak maguknak végezhetik el.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Még ezekben a napokban is folyamatosan érkeznek az adományok a Veszélyhelyzetben Putnokért címmel indított jótékonysági felhívásra. A Tamás Barnabás polgármester által kezdeményezett akcióhoz rengetegen csatlakoztak, akik a városban így igyekeznek segíteni a koronavírus elleni küzdelmet. A gömöri település polgármestere a befolyt összeg egy részéből ózongenerátorokat vásárolt, amelyeket a városban található egészségügyi intézményekben hasznosíthatnak. Ezzel igyekeznek tovább csökkenteni a fertőzésveszély kockázatát.

Három berendezés

– Rendre megkérdezem azokat az embereket, akik a legtöbb pénzt fizették be erre a számlára, hogy milyen felszerelést vásároljunk belőle – utalt a beszerzés kezdetére Tamás Barnabás, Putnok polgármestere. – Most az ózongenerátorok vásárlását tartották legjobbnak a felajánlók, amelyekkel folyamatos fertőtlenítést tudunk végezni. A megrendeléstől számított egy héten belül megérkeztek az eszközök. Két közepes és egy nagyobb teljesítményű gép áll mostantól a rendelkezésre. Utóbbit a humánszolgáltató a nagyobb létesítmények – múzeum, közösségi ház, sportlétesítmények – kezelésére tudja használni, a két kisebb ózongenerátort pedig a helyi egészségügyben és a szociális szférában állítják működésbe.

Képzés lesz

Tamás Barnabás megjegyezte: a gépeket kezelő szakemberek képzésben részesülnek, ezután már semmi akadálya nem lesz annak, hogy a putnoki intézmények fertőtlenítését meg tudják majd oldani. Különösen fontos ez az idősek otthonában, valamint azokban a létesítményekben, amelyeket rendszeresen sokan használnak.

– Azt a fertőtlenítési folyamatot, amit eddig megrendeltünk, mostantól saját magunknak tudjuk majd elvégezni. Úgy gondolom, ez a korábbihoz képest nagyobb biztonságérzetet ad a városban – folytatta Tamás Barnabás. – Ezekben a hónapokban magánemberként és polgármesterként a legfontosabb feladatom a putnoki emberek egészségének megóvása. A felajánlásoknak köszönhetően a három berendezés beszerzésével ezen a területen nagyot léptünk előre. Ha esetleg újabb hullám érkezik a koronavírus kapcsán, akkor a fertőtlenítés területén a kellő lépéseket már meg tudjuk tenni.

(A borítóképen: Tamás Barnabás a berendezésekkel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában