a régi kerékvágásban

2020.05.26. 15:30

Nyitnak a szikszói intézmények is

Egyelőre nem minden használható, és van, ami korlátozott keretek között.

Forrás: szvikk.hu/

Május 11-én megnyitották a Szikszói Városi Intézményműködtető Központ és Könyvtár gondozásában lévő játszóteret és a műfüves futballpályát. A játszóteret és a pályát minden nap 8 és 9 óra között a legszigorúbb előírásoknak megfelelően fertőtlenítik, 9 óra után pedig használhatók, birtokba vehetők. Természetesen a használóktól azt kérik, hogy tartsák be az ajánlásokat, és ennek megfelelően használják a létesítményeket.

Második lépésben május 25-én – a városi uszoda kivételével – újraindította az intézményműködtető központ minden szolgáltatását. Így az inkubátorház, a városi sportcsarnok és a Magyar-hegyi Borok Háza is látogathatóvá vált. De csak szigorú járvány­ügyi előírások betartása mellett, illetve a rendezvények is csak 200 fő alatt tarthatók meg. A városi könyvtár egyelőre csak részlegesen tart nyitva, a személyesen igénybe vehető szolgáltatások továbbra is szünetelnek. Kölcsönzéshez telefonon, e-mailben vagy Messengeren lehet érdeklődni, a kért könyvek pedig hétköznap 9–15 óra között vehetők át, indokolt esetben akár házhoz is viszik.

Lesz nyári tábor

Gál Pétertől, a központ vezetőjétől megtudtuk, az még kérdéses, hogy az uszoda nyithat-e és mikor, az egyeztetések után a jövő hét második felében születhet erről döntés. Az biztos, hogy a nyári tábort megrendezik, de az még most nem tudható, hogy ennek a helyszíne az uszoda lehet-e. Ha nem, akkor vélhetően némiképp más tematikával tartják meg, mint azt a korábbi években a gyerekek és szüleik megszokhatták.

(A borítóképen: Az uszoda még nem nyit ki)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában