Sajtótájékoztató

2020.05.18. 20:30

Nagy Ákos szerint szemétszállításra sincs pénz

Ha így folytatja a jelenlegi vezetés, a város nagy bajba kerülhet – adott hangot aggodalmának ismételten a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja, melynek tagjai arról tájékoztatták hétfőn a médiát, hogy már a szemétszállításra sincs pénz.

Forrás: ÉM

Példának a Domb utca 19. számot és környékét emelték ki, ahol nagy halomban gyűlt fel a szemét. A városrész önkormányzati képviselője szerint a Miskolci Városgazda Kft. anyagi gondjai húzódhatnak a háttérben.

Se válasz, se intézkedés

– A Miskolcot fenyegető csődveszély és a félév alatt felhalmozott 7 milliárdos hiány minden jel szerint lebénította a takarításért felelős önkormányzati vállalatot – mondta dr. Nagy Ákos képviselő, aki szerint a koronavírus-járvány mellett nem hiányzik a lakóknak az újabb egészségügyi kockázat. – Pedig van mitől tartaniuk, ugyanis megbízható becslések szerint 172 köbméter szemét borítja a környéket, vélhetően patkányfészkek sokaságával együtt.

Dr. Nagy Ákos elmondta, többször fordult írásban a polgármesterhez és a Városgazda Kft. vezetőjéhez, hogy rendeljen el azonnali takarítást, de nem kapott választ, és nem is intézkedtek. Szerinte az itteni lakóközösség elkeseredett és végtelenül felháborodott, csalódtak Veres Pálban, és azt üzenik neki „ne várja meg, hogy a belvárostól egy kilométerre lángoljanak a szemétből álló máglyák”.

Dr. Nagy Ákos szerint bár a szemét elszállítására nincs pénz, arra azért futja, hogy több önkormányzati képviselő, vagy azok rokona jól fizetett álláshoz jusson a város tisztaságáért felelős társaságnál. „A mérleg egyik serpenyőjében szemét az utcákon, a másikban a baloldali haverok a betonbiztos állásokban, ugyanakkor a csőd a város kapui előtt” – fogalmazta meg véleményét.

Felszólították a tulajt

Az önkormányzat szerint a dolognak nincs köze pénzhiányhoz, egy régi problémáról van szó.

Az említett ingatlan magántulajdonban van, a tulajt felszólították, hogy szállíttassa el a szemetet és tegye rendbe a területet. Meg nem erősített hírek szerint azonban a telek tulajdonosa külföldön él. Mint írták, a rendészek évek óta foglalkoznak az üggyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában