Miskolc

2020.05.27. 18:48

Milliós fizetések, magánparkolók közpénzből?

Milliós nagyságrendű fizetések és közpénzből épült magánparkolók a csődközeli Miskolcon? – címmel tartott szerdán sajtótájékoztatót Hollósy András, a miskolci Fidesz-KDNP képviselőcsoport szóvivője.

A Fidesz-KDNP városi frakciója hetekkel ezelőtt figyelmeztetette Veres Pál polgármestert és „a város vezetésére alkalmatlan csapatát”, hogy ha így megy tovább, Miskolc nem kerülheti el a csődöt – hívta fel a figyelmet a szóvivő. Hozzátette: nem elég, hogy a zsúfolt és rosszul szervezett tömegközlekedés helyzetét a mai napig nem tudták megoldani, elkótyavetyélték a Diósgyőri vár felújítására szánt másfél milliárd forintot, de már a szemét elszállítására sincs pénz Miskolc több pontján. Mindezek mellett „a város vezetése is elismerte, hogy alig 7 hónap alatt 7 milliárd forint hiány keletkezett” – sorolta.

Álláshalmozók

„Miközben emberek és családok százainak csökkentik jelentősen a bérét, havi 700-800 ezres és milliós fizetéseket súroló juttatásokban részesítik a baloldali-jobbikos önkormányzati képviselőket” – nehezményezte a szóvivő, aki szerint a Városgazda Kft. lett először a miskolci szivárvány koalíció kifizetőhelye. Elmondta: ott dolgozik több álláshalmozó önkormányzati képviselő, Erdei Sándor, Révész Péter, valamint Bazin Levente képviselő édesapja, aki az MSZP városi alelnöke.

– A Miskolc Holding Zrt.-nél koordinál jó pénzért Bartha György képviselő és vele együtt visszatértek az egykor több tízmilliós végkielégítéssel távozók, a tanácsadók, akik Siófokról, Dunakesziből, Budapestről és még ki tudja honnan jönnek ide, felvenni a fizetésüket. Tanácsadó lett a válság közepén közel félmillióért az MSZP korábbi választmányi elnöke és újra a csapatot erősíti a Miskolc Holding régi vezérigazgatója is, aki több mint 35 millió forintot vett fel béren kívüli juttatásként 2008 és 2010 között – jelentette ki Hollósy András. – Ha már ide jönnek, itt is parkolnak. Első dolguk volt a válságban magánparkolót építtetni maguknak, amit a legnagyobb titokban adtak át, mert közben mindenhol azt szajkózzák, hogy üres a kassza és nincs pénz semmire – fejtette ki, hozzátéve: információik szerint a júniusi közgyűlésen újabb, jól fizető pozíciókat fognak kiosztani.

Kisebb létszámmal

A Velünk a Város frakció sajtóközleményben reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra. Mint írták, arra kérik a miskolci Fidesz-KDNP-t, hogy ne legyen ennyire szelektív az emlékezetük. Mert miközben most emiatt aggódnak, addig csak tavaly januártól októberig 49 embert vettek fel a városházára. S míg a fideszes városvezetés idején 370 fővel és 7 főosztállyal működött a polgármesteri hivatal, addig ma 356 fő és 5 főosztály is képes elvégezni ugyanazt a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában