Vandálság

2020.05.22. 12:30

Megrongálták, ezért nekik kell helyreállítani

Szomorú esetről számolt be április végén a Zemplén Televízió.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasó küldte

Erejükkel nem bíró fiatalok összetörték a padokat és a korlátokat az abaújszántói keresztúti stáció mellett. Pedig a festői környezetben fekvő város egyik látványossága a keresztút, amely szőlőültetvények mellett elhaladva vezet föl a hegytetőre. A fiatalok nemcsak a korlátokat és a padokat tették tönkre, de a stációkat és a pihenőhelyeket is megrongálták. A tettesek hamar előkerültek, és a szülők belegyezésével megfelelő büntetést szabtak ki rájuk.

Sáfián Ádám, a város polgármestere elmondta: pár, ereje teljében lévő fiatal a nyolcadik stációig kidöntötte az oszlopokat, korlátokat, kapaszkodókat, és tönkretették a pihenőpadokat.

A büntetés

– Hosszasan mérlegeltük, mi legyen a büntetésük, de mivel fiatalkorú elkövetőkről van szó, a szülőkkel arra a megállapodásra jutottunk, hogy nem teszünk rendőrségi feljelentést, ha a fiatalok társadalmi munkában segítenek a keresztút helyreállításában. A hegy tetején, a keresztnél szeretnénk egy pihenőt kialakítani, a renitenskedők ezekbe a munkákba is besegítenek. Ez strapás feladat lesz, hiszen építőanyagot kell majd felhordani a hegy tetejére, ami félórás utat jelent – jelezte a polgármester.

Megemlítette, hogy egy másik rongálás is történt a településen. Szintén fiatalok egy csoportja kidöntötte a közlekedési jelzőtáblákat. Ezek helyreállítása már megtörtént, és ebben az esetben is a szülőkkel egyeztetett a polgármester. Hozzátette: a hasonló esetek elkerülése érdekében térfigyelő kamerákat helyeznek ki a település közterületeire. Nemcsak a fontosabb csomópontokba, hanem a külterületekre is, ezzel visszaszorítva az illegális hulladéklerakást.

(A borítóképen: Földön fekvő közlekedési táblák Abaújszántón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában