visszatér az élet

2020.05.09. 19:30

Futni már lehet, a játszóterek viszont zárva

Lassan tér vissza az aktivitás a megye településeire: többségében zárva a játszóterek.

Fotó: Kozma István

A gyermekek egészségének védelme érdekében egyelőre többségében zárva maradnak a játszóterek.

Mivel a koronavírus-járvány miatti fertőzésveszély az enyhítések ellenére továbbra is fennáll, megyénkben a településvezetők arra kérik a szülőket, hogy ezt figyelembe véve, gyermekük egészségének védelmét szem előtt tartva, legyenek még türelemmel, és ne használják a játszótereket, kültéri játszóeszközöket.

Eltérő megítélés

Fokozott óvintézkedések mellett azonban megnyitották a játszótereket például Sátoraljaújhelyen és Halmajon. Ezeken a településeken is felhívták a szülők figyelmét a fokozott óvatosságra.

Több települést végigkérdeztünk a megyében. Így tudtuk meg, hogy Tiszaújvárosban vagy akár Arnóton is korainak tartják még a játszóterek megnyitását.

Miskolcon meghaladja a százat a játszóterek száma. A megyeszékhelyen a játszótereket nem, de a felnőtteknek kiépített kültéri kondiparkokat ugyanakkor megnyitották. A városháza tájékoztatása szerint a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. mind a nyolc kültéri kondipark-létesítménynél alapos és mindenre kiterjedő fertőtlenítést végzett. Az intézkedés oka, hogy a kültéri edzőparkokban egyéni sporttevékenység végezhető, így a megfelelő védőintézkedések betartása mellett a felnőttek számára lehetséges a test­edzés.

Fotó: Kozma István

A megyeszékhelyen a futás szerelmesei örülhetnek: a Miskolci Atlétikai Centrum, az Ifjúsági Sporttelep vagy a Honvéd Papp József pálya is újra kinyitotta a kapuit.

(A borítóképen: A népkerti kondiparkban Mádi Bence [jobbra] barátaival edz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában