tehetség

2020.05.09. 10:00

Egyszerre hét labda a levegőben

Arion zsonglőrködéssel oldja az érettségi okozta feszültséget.

Hegyi Erika

Forrás: Batelo

Pap Arion is azok közé a végzős középiskolások közé tartozik, akik ezekben a napokban adnak számot eddigi tudásukról. Magyarból és matekból megírta az érettségit, tegnap a történelem volt soron. Ő azonban nem esik kétségbe, ha a sok tanulástól már zsong a feje. Előveszi labdáit, és különböző zsonglőrmutatványokkal szórakoztatja magát. No meg persze az utca népét, akik szájtátva ámulnak, amikor Arion egyszerre 7 labdát tart a levegőben, vagy amikor 3 labdából kettőt hátulról, a válla fölött passzol előre. A közösségi oldalon megtalálhatók ezek a videók, és bizony felmerül a kérdés, hogyan lehet azt megcsinálni, amit még szemmel is nehéz követni.

Tíz év munkája

Arion elárulta, az édesapja (Pap Gyula, aki egyébként az Észak újságírója) 3 labdával tud zsonglőrködni, és ezt körülbelül 10 évvel ezelőtt mutatta meg neki.

– Nagyon megtetszett a mutatvány, megpróbáltam először két labdával, majd hárommal, és amikor sikerült, egyre több trükköt szerettem volna megtanulni. Amit most tudok, az körülbelül 10 év munkája, kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Tanultam az egyik barátomtól, aki ügyesebb nálam, de az interneten is keresgéltem, ma már több csoportnak vagyok a tagja. Akad, aki 10-11 labdát tud a levegőben tartani, az már tényleg lenyűgöző! Nekem egyelőre 7 labda és 30-40 elkapás a maximum. Próbálkoztam más tárgyakkal is, karikával és buzogánnyal, de a buzogányt nem szeretem, mert ha nem kapom el időben, eléggé fájdalmas, amikor az arcomra vagy a fejemre esik – avatott be Arion különleges tudományába.

Fotó: Batelo

Megtudtuk, egyébként nem zsonglőrködésből akar megélni, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnökinformatikus-képzésére készül. Úgy érzi, jól sikerült a magyar és a matek írásbelije is. A magyar azért, mert kiszámítható volt, hiszen minden évben ugyanaz a feladat, csak más szöveggel, a matek pedig nem okozott számára nehézséget, hiszen spec. matekos osztályba járt. Most már csak az informatikának kell jól sikerülnie, amiből emelt szinten érettségizik, de valószínűleg ezzel sem lesz gondja. Ha pedig megkapja az emelt szintért és a nyelvvizsgáért járó pluszpontokat, akkor minden esélye megvan, hogy 400 fölötti pontszámmal bejusson a BME-re.

(A borítóképen: Pap Arion)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában