közösségi tér

2020.05.30. 09:30

Bővítik a művelődési házat Mezőkeresztesen

A civilek otthona is lesz Mezőkeresztesen a felújított, modern közösségi tér.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Hatvanötmillió forintból újították föl a mezőkeresztesi Művelődési Házat, amely egy új szárnyat is kapott. Az önkormányzat a Zöld város program keretében nyert 236,6 millió forint európai uniós támogatást a városközpont átalakítására, ennek része az intézmény bővítése is, amelynek munkái a végükhöz közelednek.

Javul a színvonal

Az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér felújításával a szabadidős, kulturális városi szolgáltatások színvonalának javítása volt az önkormányzat célja. Megújult a régi épületrész is, amely új tetőfedést kapott, kicserélték a nyílászárókat, a belső burkolatokat, korszerűsítették a fűtési rendszert, hőszigetelték a falakat, akadálymentesítették a vizesblokkot. Épült egy új épületszárny is, amely a tervezett szolgáltatási funkciójú helyiségeket tartalmazza, ezek gazdasági célokat is szolgálnak, illetve átkerülnek bele olyan tevékenységek is, amelyek eddig a régi épületben működtek.

Majoros János polgármestertől megtudtuk, a munka még télen kezdődött el, s e hónap végére fejeződik be. A Művelődési Házat akkor nyitják meg, amikor erre a járvány­ügyi rendelkezések lehetőséget adnak. Kifejtette azt is, tervezik, hogy a helyi civil szervezetek is tarthatnak majd összejöveteleket, illetve kisebb programokat is szerveznek benne.

(A borítóképen: Korszerű lett a művelődési ház)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában