Virágzó Felsőzsolca

2020.05.15. 16:30

A nehéz időszak után virágosan Felsőzsolcán

„Ültessünk virágot otthon” – felhívást tett közzé a városháza.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A virágosításhoz segítséget is adnak Felsőzsolcán, hiszen ingyenesen virág- és vetőmagokat igényelhet az, aki szeretne részt venni a programban. Eddig kilencvenen jelezték, hogy szívesen elültetnék kertjükben a magokat – avatott be Szarka Tamás polgármester. – A szándék lényege, hogy tegyük szebbé a virágokkal a környezetünket, a városképet – mondta. A második ütemben pedig azt tervezik, hogy a magokból kikelt és cseperedő virágokról képösszeállítást jelentetnek meg a helyi újságban. Egy kis konyhakert kialakításához is ötletet adnak, hiszen zöldségmagokat is csomagolnak a virágmagokat tartalmazó csomagba.

Hasznosan töltsék az időt

Az új kezdeményezés célja, hogy az otthonukban most több időt töltők hasznos tevékenységgel, kertészkedéssel, a saját maguk által megtermelt zöldségek fogyasztásával tegyék színesebbé napjaikat. Aki kedvet kapott hozzá és felsőzsolcai, május 20-ig igényelheti a vető­magokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában