Miskolc

2020.04.23. 20:00

Virtuálisan is bejárhatóak

Applikációval erősítik a Kassa–Miskolc régió turisztikai vonzerejét.

Pap Gyula

default

Forrás: ÉM

A Kassa–Miskolc térség turizmusát az Interreg V–A Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program keretein belül innovatív megoldások alkalmazásával fejleszti a CBC Tours projekt. A megvalósító konzorcium olyan integrált turisztikai platformot és applikációt hozott létre, amely a régió természeti és kulturális örökséghelyszíneiről, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokról, vállalkozásokról 3D-s virtuális séták és interaktív kiegészítő adatok segítségével nyújt az érdeklődők számára releváns, interaktív, aktuális, rendszerezett, könnyen elérhető és többnyelvű (magyar, szlovák és angol) információt.

Újraindítani

A jelen gazdasági és turisztikai környezetben kiemelten fontos a helyi kulturális örökséghez kapcsolódó minőségi turizmus fejlesztése. Ezzel a törekvéssel valósítja meg a határon átívelő projektet a két magyar és egy szlovák cég. Az integrált, interaktív turisztika platform létrehozásán túl 100-100 magyar és szlovák turisztikailag érdekes, vonzó helyszín (POI – point of interest) virtuális sétára alkalmas digitális 3D-s fotózása is megvalósul. A weboldalon strukturált, naprakész, többnyelvű és 3D-s innovatív információs szolgáltatás érhető el. A projekt keretein belül készül egy mobilapplikáció, amely az utazásuk során segíti a térségbe látogatókat. Az applikáció hozzáférhetőségének elősegítésére 200 QR-kód kerül kihelyezésre a határátkelőhelyek és a frekventált turisztikai helyszínek közelében.

– A projekt célja, hogy a szlovák–magyar határ menti régiók nonprofit szervezeteit, illetve kis- és középvállalkozásait bevonja a határ menti terület vonzerejének növelése érdekében egy hosszú távon fenntartható szolgáltatás létrehozása révén. A projekthez kapcsolódó, a turisztikai desztinációkról 3D-tartalmat bemutató, jelenleg még fejlesztés alatt álló, de már megtekinthető és részben tesztelhető honlap elérhetősége. Bár még nem 100 százalékos a készültségi szintje, de már tartalmaz magyarországi turisztikai helyszínekhez kapcsolódó tartalmakat – mondta el Huzsvai Krisztián projektmenedzser.

A magyarországi helyszínek közül a próbaverzióban többek között a lillafüredi Anna-barlang, a sport- és kalandpark, a felvonó és a tállyai Mailloth-kastély tekinthető meg térhatású fotók segítségével.

(A borítóképen: A Diósgyőri vár a bemutatandó helyek közé kerül)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában