kihalt utcák

2020.04.10. 18:00

Videó: Mélyet lélegzik a csend Sajószögeden

Újabb videót kaptunk egy olvasónktól, ezúttal a kiüresedett sajószögedi utcákat járjuk végig.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Ahogyan korábban megmutattuk, Tiszakeszi is csöndbe burkolózott a kijárási tilalom idejére, nem úgy, mint a megyeszékhely, ahol nagyváros lévén nem állt meg teljesen az élet. Talán ez az elcsendesedés és az erre való képesség eleve a kisebb települések sajátossága. Hiszen, ha a vidéki, falusi életre gondolunk, a nyugalom, a természet neszei és néha egy-egy vonat füttye visszhangzik a fülünkben, mintsem a zajos, zsúfolt, alattomosan morajló vibrálás, ami a nagyvárosok jellemzője.

Makrai István olvasónk elnéptelenedett játszótereken, üres bicikliúton, elnémult iskolánál, kongó tereken járt kamerájával. Sehol egy ember, egy autó, csak a tavaszi szélben lengedező zászlók mutatják, hogy nem állt meg teljesen az idő és az élet a borsodi településen. Még néptelenebb, mint Tiszakeszi. De jól is van így, a szögediek szigorúan betartották, hogy maradjanak otthon, elismerés nekik.

Nézd meg a drónvideókat Miskolcról és Tiszakesziről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában