Koronavírus

2020.04.17. 11:00

Péntektől osztják a maszkokat Miskolcon

Minden család két-két mosható, fertőtleníthető maszkot kap.

Hajdu Mariann

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Várhatóan pénteken érkeznek meg a maszkok, és azonnal elkezdik az osztást, válaszolta érdeklődésünkre a miskolci önkormányzat sajtóosztálya. Olvasónk kérdését tolmácsoltuk, aki az osztás időpontja után érdeklődött: Veres Pál polgármester a napokban jelentette be, hogy 120 ezer védőmaszkot osztanak szét a miskolciak között.

„Első körben az önkormányzati képviselők és önkéntesek segítségével osztjuk a maszkokat – tájékoztatott a sajtóosztály. – A terv az, hogy a következő három hétben minden miskolci családhoz eljusson a védőmaszk. Egy család kettő darab mosható, fertőtleníthető maszkot kap”.

Másokat védhetünk vele

A cél azonban továbbra is az, ha valaki teheti, maradjon otthon, fűzi hozzá válaszához a sajtóosztály. Mint ahogy azt is: fontos tudni, a maszk nem véd meg a fertőzéstől, de másokat védhetünk magunktól, ha betegek vagyunk. Mivel ez a betegség nem mindig jár tünettel, így nem tudhatjuk, vírushordozók vagyunk-e, ezért jobb, ha használjuk a maszkot, figyelmeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában