természetjárás

2020.04.22. 10:00

Őszre halasztották az áprilisra tervezett túrát

A terepbejáró túrát viszont megtartották, a terep alkalmas lenne a rendezvényre.

Horváth Imre

Forrás: Olvasónk küldte

A március 14–15-i hétvégén a kialakult koronavírus-helyzet még lehetővé tette, hogy a Szendrői Sportkör Természetjáró Szakosztálya megtartsa év eleji terepbejáró túráját.

Pályázatot írtak

Kis, 3-4 fős csoportokban több útvonal bejárása történt meg Ördög-gát, Galvács, Abod, Csehi puszta felé. A sportkör tagjai kiegészültek egy miskolci sportszeráruház dolgozóival, akik szintén besegítettek a terepbejárásban. Szükségessé vált néhány szakasz felújítása, ezeknek a feladatoknak az elvégzésére az országos Természetjáró Szövetséghez pályázatot nyújtottak be a szendrőiek. Az útvonalak döntő többsége azonban megfelelő állapotú, alkalmas lett volna a Vitézlő Teljesítménytúra megtartására.

A vészhelyzetre való tekintettel azonban a túrát az április 18-i, eredeti időpontjában nem tudták megtartani.

Szeptember eleje?

A szervezők elsőként nyár eleji új időpontban gondolkodtak a 15. Vitézlő tekintetében. Azonban az elhúzódó járványhelyzet miatt, elsődlegesen a rendezvény egészségügyi kockázatait figyelembe véve, szeptember első heteit jelölték ki a sportkör tagjai a Vitézlő új időpontjának, tudtuk meg a szervezőktől.

A pontos időpontról és egyéb fontos információkról a megújult honlapjukon lehet friss információkat olvasni: szendroitura.hu.

(A borítóképen: A szendrői terepbejáró túrán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában