Örökbefogadás

2020.04.27. 15:30

Nico máris szerető családra talált

A vakvezető kutya gazdája sajnos nemrég elhunyt, ezért tették közzé a gazdikereső felhívást.

Forrás: ÉM

Nico gazdikereső posztjára majdnem 250 érdeklődő levél érkezett. Örömmel töltötte el a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát, hogy ennyi jó szándékú embert sikerült megszólítani. A jelentkezők nagy része alkalmasnak bizonyult az örökbefogadásra, így a választás rendkívül nehéz volt. „Örülünk, hogy április 27-ét, a vakvezető kutyák világnapját szerető családjával tölti Nico” – tudatják vasárnapi levelükben.

Nem volt kérdés, őt szeretnék

A nyugalmazott vakvezető kutyák, amennyiben lehetséges, a látássérült gazdáiknál maradnak vagy a közeli családjukban helyezik el őket. Ha erre nincs mód, és a kutya a kölyöknevelő program keretében nőtt fel, a kölyöknevelője kapja meg a lehetőséget, hogy magához vegye. Emiatt csak az esetek nagyon kis százalékában fordul elő, hogy az idős kutyák számára új családot kell keresni.

„Ahogy a legtöbb ember, aki kutyát hoz a családjába, én is egy pihe-puha, ennivaló, nedves orrú kölyökre gondoltam elsőre. Bár tudom, hogy a kölyökkutyák kedvesek és cukik, nagyon sok oka van annak, hogy egy idősebb kutya örökbefogadása mellett döntöttünk” – mondja a Miskolcon élő Andrea az új családtagról.

Nico már 9 éves, teljesen kialakult, határozott személyiség, így nem kell találgatni, hogy milyen temperamentumú lesz. Ellentétben egy kölyökkutyussal, már nem igényel állandó odafigyelést és folyamatos nevelést, tehát jó választás az olyan kisgyermekes elfoglalt család számára, mint Andreáé. Nico élénk, élvezi a napi sétákat és a játékot, de ha úgy adódik, elégedetten szunyókál napközben is.

Hanna sokat tanulhat Nicótól

Nico új családja András, Andrea és gyermekük, Hanna. A szülők munkarendje lehetővé teszi, hogy sok időt töltsenek a kutyával. Az óvodás Hannával azonnal megértették egymást. Nico nagyon gyorsan beilleszkedett a család mindennapjaiba. Megtalálta a helyét az otthonukban, és színesebbé teszi az életüket a napi sétákkal, játékkal, gyakorlással. Egy idős kutya már sok élettapasztalattal rendelkezik, ezért gyorsan megérti, mit kérnek tőle. Nico ismeri a napi rutint, tudja, hogy mit kell csinálni, amikor kinyitják az autó ajtaját, tudja, mit jelent a „séta” vagy az „ül” szó.

„Szülőként úgy gondolom, az 5 éves lányomnak Nico segít majd megérteni, mi az, hogy gondoskodás és felelősség. A közös rendszeres séták rábírják, hogy kimozduljon az egész család a friss levegőre, segítik a rendszeres testmozgást és távol tartanak minket a számítógép képernyőjétől. Úgy gondolom, hogy Nico a lehető legjobb kutyus számunkra. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg közös élmény vár ránk az elkövetkező években. Az elmúlt pár napban Nico megdöbbentő odaadással jutalmazta a foglalkozást, törődést, és mindent megtett annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat, ami megkönnyíti az új trükkök tanítását is. Nem beszélve arról, hogy kiváló terápiás kutya: imádja a simogatást és az ölelést. Egy hatalmas szeretetgombóc!” – mondja Andrea.

(A borítóképen: Nico, új családja körében)

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában