kisvasút

2020.04.08. 08:30

Nem jár a kisvasút, de túrázni lehet

A turistautak és tanösvények továbbra is látogathatók, de kisvasutazni például nem lehet.

Forrás: ÉM-Archiv

Azok, akik az előttünk álló húsvéti hétvégét kint a szabadban erdei programokkal szeretnék tölteni vagy mennének egy kört a kisvasúttal a Bükkben, mindenképpen érdemes lehet újratervezniük a hétvégéjüket.

Az Északerdő Zrt. a működési területén rendkívüli intézkedéseket vezetett be: felfüggesztik az erdei iskolai foglalkozásokat, visszamondták a vendégházak foglalásait és szüneteltetik a kisvasutak működését. Utóbbi a miskolci Lillafüredi Állami Erdei Vasút, valamint a zempléni Pálházi Állami Erdei Vasút valamennyi menetrend szerinti járatának törlését és a megrendelt különvonatok lemondását jelenti.

Szerencsére a megfelelő szabályok szigorú betartásával az erdőjárás, a kirándulás akár a Bükkben, akár a Zemplénben, a hatályos kijárási korlátozás értelmében nem tiltott. A turistautak, a park­erdők, az erdei tanösvények továbbra is látogathatók. Azonban nem szabad elfelejteni az erdő látogatására vonatkozó általános szabályokat.

Csak a kijelölt, nyitva lévő parkolókat lehet használni. Kutyát csak pórázon szabad sétáltatni. Fokozottan fi­gyeljünk arra is, hogy 2020. április 3-ától Borsod-Abaúj-­Zemplén megyében tűz­gyújtási tilalom van érvényben, ezért a kijelölt helyeken is tilos tüzet gyújtani. Sze­metelni továbbra is szigorúan tilos!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában