Anno 2000-ben írtuk

2020.04.20. 07:30

Lenyűgözte az Erzsébet tér

Miskolcon járt Koncz Zsuzsa – észrevette a szépet és a nem szépet.

Forrás: ÉM-archívum

Miskolc, illetve Fedor Vilmos képviselő vendége volt – a Vendégségben Miskolcon sorozat részeként – Koncz Zsuzsa táncdalénekes.

Nem is számított rá

Kétnapos látogatásának élményeiről sajtótájékoztatón számolt be. Adjuk át a szót az újságírónak, aki így írt erről az Észak-Magyarország 2000. április 17-i számában:

Miskolcot eddig is ismerte egy kicsit, nagyon régről, pályája kezdetétől. Újdonsült tapasztalatai kedvezőbbek, mint amelyek emléke eddig élt benne. Sok olyan szépségben volt része, mondta, amelyekre nem számított: az Erzsébet tér lenyűgözte, akárcsak a számára kedves századelőt idéző Palotaszálló és a vízesés. Meghatotta, hogy – életében először – láthatta a Deszkatemplomot, amely újjáépítéséhez maga is hozzájárult jótékonysági koncertjével. Jól érezte magát „barátaink, a vadállatok” között is, a vadasparkban. Érthetetlen számára – sorolta az élmények között – miért nem ismerik országszerte a páratlan szépségű ortodox templomot és múzeumot. Ugyanakkor az is felfoghatatlan, miként tűrheti a város, hogy sétálóutcáján ilyen rémes összevisszaságban alakítsák ki a csúnyábbnál csúnyább üzletportálokat – adta tanújelét annak is, hogy nem csupán félig nyitott szemmel járkált a városban.

Elhangzott a kérdés: „Mikor jön legközelebb?” A művész válasza: „Ahhoz túl rövid az élet, hogy minden héten ide járjak, de talán még az ősszel vagy jövőre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában