Koronavírus

2020.04.19. 18:30

Kiadvány segít a helyieknek

Saját, prevenciós tartalmú kiadványt készítenek a polgárőrök Radostyánban.

Horváth Imre

Már több alkalommal is szórólapon tájékoztatták a településen élőket a helyi polgárőrök a koronavírussal kapcsolatban, és figyelemmel kísérik a lakosságot, kiemelten a 65 év feletti korosztály tagjait, akik többször kértek már segítséget tőlük.

Kriminológus szerkeszti

A tavalyi évben saját prevenciós tartalmú kiadványt készített a Radostyáni Polgárőr Egyesület Véd-Őr néven, amit minden lakónak – a polgárőri szolgálat keretében – kiosztanak. Eddig három szám jelent meg, melyet a helyiek örömmel fogadtak.

A kiadvány sokszorosítható, tartalma felhasználható, hiszen az alkotók legfőbb célja a helyiek szubjektív biztonságérzetének növelése.

– Legutóbbi számunkban a koronavírussal kapcsolatban fogalmazunk meg intelmeket és ajánlásokat, továbbá külön szóróanyag formájában a kijárási korlátozásról is szó esik. A kiadványt egyik tagunk, Szabó Péter kriminológus szerkeszti. Az aktuális kiadvány az interneten is elérhető, melynek tartalma felhasználható, kiküldhető akár a többi polgárőr-egyesületnek is. Természetesen át is alakítható, ez esetben annyit kérünk, hogy tüntessék fel a szerkesztésben közreműködők nevét, azaz a Radostyáni Polgárőr Egyesületet – tájékoztatott Rácz János, Radostyán polgármestere.

(A borítóképen: A polgárőrök minden háztartásba eljuttatták a kiadványt| Fotó: Olvasónk küldte)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában