irodalmi örökség

2020.04.09. 12:30

Jubileumi köszöntés a Wass család nevében

Idén 5 éves a Sárospataki Wass Albert Kör mint egyesület.

Forrás: MA

Ebből az alkalomból köszöntötte a civil szervezetet és kívánt további sikereket levélben Wass Albert Hamburgban élő fia, Endre a család nevében – tudtuk meg Tarnavölgyi Lászlótól, a kör elnökétől.

Wass Endre továbbá ezt írta levelében: „A Czegei Wass Alapítvány közgyűlésén beszéltünk a sok szép programról, melyet a Sárospataki Wass Albert Kör az öt éve során megvalósított, és üdvözöljük a szép tervüket, az országzászló-állítást a trianoni emlékezés 100. évfordulóján. Családunk nagyra becsüli a kör vezetőinek és tagjainak hűségét és a szorgalmas kitartást, mellyel öt év óta ápolják édesapánk, Wass Albert szellemi és irodalmi örökségét. Örömmel olvastam a beszámolót, hogy nemcsak helyben rendeztek programokat, de a Kárpát-medence több pontjára is eljutottak – Erdélybe, Felvidékre és Kárpátaljára –, és az elszakadt területeken élő honfitársaikat támogatták. Ezek a találkozók fontosak, ahogy Wass Albert is küldetésének tekintette a kapcsolatok építését és a közösségteremést a magyarok között már Erdélyben, Németországban és Észak-Amerikában is. Büszkék vagyunk arra, hogy nemcsak irodalmi estekkel, hanem történelmi megemlékezésekkel is erősítik a múlt értékes örökségét. Mind a magyar hősök, mind a helyben élt példaképek tiszteletének az ápolása is a közösség megmaradását és a jövőt segíti. Bízunk abban, hogy egyszer személyesen is találkozhatunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában