Állatvilág

2020.04.07. 17:00

Jól tartják az állataikat

Biztosított egy időre a takarmányozás a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

Detzky Anna

A koronavírus-járvány miatt már majdnem három hete zárva tart Miskolc egyetlen állatkertje a látogatók előtt. Bár a nagyvilágban tombol a betegség, a csanyiki vadaspark területén lakó állatok remek egészségnek örvendenek, és minden szükségessel ellátják őket gondozóik.

– A kollégák folyamatosan dolgoznak, jelenleg két műszakban, mert az állatokról továbbra is gondoskodnunk kell – mondta Veress Tamás, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyűjteményi vezetője. – A takarmány nagyobb részét élelmiszerboltokból szerezzük be. Mivel ezek most is nyitva vannak, nincs gond az étel utánpótlásával. A zöldséget és gyümölcsöt eddig is adományként kaptuk nagyobb áruházláncoktól. A húst pedig állateledelboltoktól és állattartó helyektől, amelyek ugyanúgy működnek most is. Bár nincs konkrét bizonyíték rá, hogy a koronavírus veszélyt jelenthet az állatokra, de az ő környezetükben is fokozottan odafigyelünk a higiéniára, például a takarmány vagy a kerti eszközeink tisztán tartásával.

Anyagi segítség

A látogatók hiánya jelentős bevételkiesést jelent az állatkertnek.

– Még nagyon az év elején tartunk, és nyilván a látogatásokból származó bevételre nagy szükségünk lenne, de egyelőre mindent meg tudunk oldani. Akik szeretnének támogatni minket ebben az időszakban is, azok honlapunkon, az örökbefogadás online rendszerén keresztül tehetik ezt meg az általuk felajánlott összeggel. Ez az útja, módja annak, ahogy jelen pillanatban leginkább tudnak bennünket segíteni. Ételadományt nem fogadunk, és állatokat, például teknőst sem lehet most tőlünk hazavinni – hívta fel a figyelmet Veress Tamás.

(A borítóképen: Eördög Brigitta állatgondozó etet | Fotó: Kozma István)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában