szájmaszk házilag

2020.04.22. 13:30

Egészségünkért saját készítésű maszkban

Szájmaszkokat magunk is gyárthatunk. Olvassa el tanácsainkat!

Apagyi Beáta

Forrás: Illusztráció

A határtalan emberi kreativitásnak köszönhetően egyre többen vágnak bele az otthoni szájmaszkkészítésbe.

Tarjáni Melinda volt pedagógus elmondása alapján a jó anyag kiválasztása a legfontosabb. A pamutvászon tűnik a legalkalmasabbnak erre a célra, hiszen sűrű szövésű és ellenálló. Nyugodtan moshatjuk, vasalhatjuk, fertőtleníthetjük. A legegyszerűbb módszer, ha a pamutvászonból négyzet alakokat vágunk ki, összevarrjuk a hosszanti szélét, kifordítás után a két végére hajtást helyezünk, ahová kerül a rögzítést segítő gumi, ehhez a módszerhez nincs feltétlenül szükségünk varrógépre. „Manapság aranyért sem lehet gumit venni, így más is megfelel erre a célra, például egy cipőfűző” – tanácsolja.

Fotó: ÉM

Elsősorban daganatos betegek részére kezdett bele a sorozatgyártásba, de ajándékozott már kórházi osztályoknak, bolti dolgozóknak, pszichológusoknak. Sorra érkeznek a felkérések, amiknek szívesen eleget tesz, amíg ereje és a varrógépe engedi. „Nejlonzacskóba helyezem az elkészült maszkokat, kavicsot helyezek bele, és ledobom az erkélyről az átvevőnek, ezáltal nincs közvetlen érintkezés” – árulta el az Északnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában