taps

2020.04.04. 19:30

Barcikán is elterjedt az esti köszönettapsolás

Bár nem hazai eredetű a kezdeményezés, itthon is egyre több helyen állnak ki az erkélyekre esténként, hogy tapssal köszönjék meg azok munkáját, akik értünk dolgoznak.

Bájer Máté

Forrás: Shutterstock

Az egészségügyben dolgozóknak, a rendőröknek, a boltosoknak, a buszsofőröknek szól az elismerés, és tulajdonképpen mindenkinek, aki a veszélyhelyzet ideje alatt is munkájával működteti az országot.

A Taps Kazincbarcikán mindenkiért, aki nem maradhat otthon facebookos csoport életre hívója, Boros-Kádár Noémi hangsúlyozza, hogy az ötlet nem tőle származik: „Én csak a barcikai embereket szerettem volna összefogni, ösztönözni. Mivel a férjem tűzoltó, tudom, milyen jólesik nekik ez a fajta köszönetnyilvánítás.”

Könnybe lábadt a szeme

Az esti taps március 23-a óta zendül fel Kazincbarcikán: minden este egyre többen hajolnak ki az ablakokon, állnak az erkélyre, hogy kifejezzék a hálájukat. Úgy tűnik, ez a gesztus valóban ösztönzően hat. Egy egészségügyben dolgozó helyi nő a következőket írta az esemény Facebook-oldalán: „Mikor először meghallottam a tapsot, nem igazán tudtam visszafojtani a könnyeimet, de a mai napig könnybe lábad a szemem esténként.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában