járvány

2020.04.04. 08:30

A felnőttek is játszanak

A #maradjotthon jegyében a legtöbben telefonon, interneten kommunikálnak egymással.

Novák Krisztina

Forrás: Shutterstock

A rokonok, barátok és ismerősök eleinte csak azzal viccelődtek videóchatelés közben, hogy a kamera előtt, beszélgetve „együtt” fogyasztották el a vacsorát vagy az esti sört. Később „együtt” moziztak, végül sokan felfedezték, hogy számtalan olyan internetes játék van, amelyik nem szimpla lövöldözős vagy autóversenyzős, hanem minőségi, közös időtöltést jelent a felnőttek számára is.

A legnépszerűbbek

A legegyszerűbbek közé tartozik, amikor egy csevegőalkalmazás, például a Hangouts segítségével megosztjuk egymással a képernyőnket és klasszikus, rajzolós Activityt játszunk. A kártyajátékokat is sokan szeretik és a több résztvevős online, sokszor játékpénzzel is játszhatók közül a World Series of Poker, a Texas Hold’em Poker, a Rummy Palace, a Canasta Palace és a Hearts Online a legnépszerűbbek. Akik szeretnének sportolni is egy kicsit, azok kipróbálhatják a Mini Golf Clubot, ami egy életszerű minigolf-szimulátor kiemelkedő játékmenettel, de a Bingo, a The Backgammon és a Monopoly is tarolnak.

Érdekességek

Az angol nyelvű kahoot.­comon a játékok mellett számtalan népszerű alkalmazást találhatunk, ráadásul külön tanulási alkalmazással segítik a felhasználókat a koronavírus-járványra való tekintettel. Amennyiben a regisztrációnál a Home verziót választjuk, felkínál egy Basic elnevezésű alapcsomagot, ami teljesen ingyenes, tele hasznos, érdekes és szórakoztató tartalmakkal.

A zynga.com egy népszerű közösségi rajz- és kvízjáték, több mint hétmilliárd rajzzal. Tekinthetjük az Activity fejlettebb változatának sok különlegességgel megfűszerezve. A Birb MMO by owocek játékban csatlakozhatunk egy erős madár csodálatos kalandjához, aki elvesztette legjobb barátját, ezért útnak indul, hogy megkeresse, miközben harcol a különböző ellenségekkel, és beszélget a többi madárral.

(A borítóképen: Online izgalom és sikerélmény)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában