Anno 1990-ben írtuk

2020.04.26. 07:30

A csúcsforgalom sokat ront a levegő minőségén

Miskolcon a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején emelkedik a levegőben lévő nitrózusgáz, a szén-monoxid és a kén-dioxid mennyisége.

Forrás: ÉM

Az előző kettő leginkább a belvárosban, az utóbbi pedig a hagyományos tüzelőanyagokra való visszatérés következménye. Ezért leginkább a kis családi házas területeken mutatható ki.

1990. április 20-án írt erről az Észak-Magyarország, megszólaltatva a megyei Köjál település- és környezet-egészségügyi osztályának vezetőjét.

Mi lenne a megoldás?

„Javasolnám elsőnek a forgalomirányítás rendbetételét. Ehhez talán a mi tapasztalataink is hasznosíthatók lennének. Folytatni kell a környezetvédelmi munkát a vállalatoknál: az utóbbi tíz-tizenöt évben csökkent az ipar levegőszennyező hatása, ám közel sem ideális még a helyzet” – válaszolta a szakember az újságíró kérdésére.

A szennyezett levegőjű településeken a krónikus légúti megbetegedések száma magasabb az átlagosnál – olvasható még afféle igazságként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában