Egészség

2020.03.24. 08:30

Véradás zsúfoltság nélkül több helyen is

Rendkívüli véradást rendez kedden 10 és 18 óra között Miskolcon a Magyar Vöröskereszt az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai támogatásával.

Nagy-Hankó Krisztina

Rendkívüli véradást rendez kedden 10 és 18 óra között Miskolcon a Magyar Vöröskereszt az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai támogatásával. A járvány ideje alatt is szükség van vérkészítményekre, elsődlegesen a sürgősségi ellátáshoz a gyermekgyógyászat, szülészet, szívsebészet, onkológia, hematológia, transzplantáció területén. A véradás nem szüntethető veszélyhelyzet alatt sem, ilyenkor indokolt a lakhely elhagyása.

A kitelepüléses véradást időpontfoglalással szervezi a Magyar Vöröskereszt a Városház tér 2. szám alatti központjában. A véradási szándékot a 06-46/320-141-es telefonszámon vagy messenger üzenetben a Véradás Borsod-Abaúj-Zemplén megyei oldalon aznap is jelezhetik.

Március 25-én az ózdi Öregek Fiatalok Házában, a sárospataki Comenius Campus épületében pedig március 24–25-én is szerveznek kitelepüléses véradást.

(A borítóképen: Véradás (Illusztráció) | Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában