nőnapi rendezvény

2020.03.09. 14:30

Vallják: legyenek a nők büszkék a nőiségükre

Az „Angyalok” a Nőnapot szakmai tanácskozással ünnepelték.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

A Rotary Club Miskolci Angyalok szervezésében Hölgyek ünnepe címmel ünnepélyes nőnapi konferenciát tartottak az Edelényi Kastélyszigeten vasárnap a L’Huillier–Coburg-kastélyban. Magyarország egyetlen csak női tagokból álló Rotary klubja a Miskolci Angyalok.

– A humanitárius szervezet 2017-ben alakult, és azóta számos jótékonysági akciót tudhatnak maguk mögött. Ezúttal is, a Rotary filozófiájának megfelelően jótékony célra ajánlják majd föl a rendezvény bevételét. Igyekeznek minden korosztályt felölelve a rászorulókat támogatni, és teszik mindezt a tagoknak köszönhetően nagy civil összefogással. Több folyamatban lévő megmozdulásuk is van, egyebek mellett a Kamaszmentő program – mondta Cserép Edina pszichiáter, az RC Miskolci Angyalok elnöke.

Nőként maradandót alkottak

A konferenciát az elnök nyitotta meg. A téma „Fény és árnyék, a XXI. századi nő életének boldog és felhős vonatkozásai”. Az előadók valamennyien olyan hölgyek, akik nőként maradandót alkottak, és szakmájukban kiemelkedő a teljesítményük. Gróf Nádasdy Borbála írónő, Szabó-Tóth Kinga szociológus, továbbá Seres Ildikó Jászai Mari-díjas színművész, illetve Nagy Boglárka, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapító elnöke. Az esemény moderátora Pachmann Péter televíziós műsorvezető volt.

Az előadásokat követően tárlatvezetéssel egybekötött kastélytúrával várták az érdeklődőket. A rendezvény, az országos Játék, ami összeköt programsorozat részeként jött létre.

(A borítóképen: A rendezvény előadói és néhányan a résztvevők közül)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában