Koronavírus

2020.03.23. 17:00

Üresen állnak jelenleg a megyei kollégiumok

Egyelőre nincs róla szó, hogy a kiürített miskolci kollégiumokat karanténként hasznosítanák.

Detzky Anna

Az interneten, több médiumban olvasható, hogy a kiürített kollégiumokban szükség esetén karantént rendezhetnek be. Az információt az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte az RTL Klub híradójával. „A kollégiumokban olyanokat lehetne elhelyezni, akik tünetmentesek, kórházi ellátást nem igényelnek, és nem tudják az otthoni karantént megoldani” – tájékoztatta a csatornát az Emmi.

Hazamentek a hallgatók

Az üres kollégiumépületek esetleges felhasználásáról a helyi intézményeket is megkérdeztük.

Az állami középiskolai kollégiumokat fenntartó megyei tankerületi központok e-mailben üzenték meg, nem tudnak róla, hogy karantén berendezése céljából ürítették volna ki az épületeket, vagy hogy ilyen terve lenne az operatív törzsnek a közeljövőben. A Miskolci Egyetem szintén a fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz irányított tovább bennünket, ahonnan még nem kaptunk választ.

„Való igaz, hogy a központi rendelkezéseknek megfelelően kiürültek az egyetemi kollégiumok. Arról azonban nem hallottunk, hogy karanténként használnák később az üres épületeket, bár alkalmasak lennének rá, és nem tudhatjuk, mit hoz a jövő” – fűzte hozzá Gruber Gabriella, a Miskolci Egyetem Kommunikációs Csoportjának munkatársa.

(A borítóképen: A kollégistákat hazaküldték, a rendszer átállt távoktatásra | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában