Anno 1990-ben írtuk

2020.03.05. 07:00

Súlyos gondok Sárospatakon

A szülők mellett a Köjál szerint sem megfelelő a helyzet az iskolában.

Forrás: ÉM-archívum

„Megállapítottuk, hogy az iskola kihelyezett részlegében négy tanteremben a közegészségügyi állapotok nem felelnek meg a korszerű kialakítás követelményeinek, de súlyosabb hibát, ami a funkciója ellátását gátolná, nem tapasztaltunk.”

A fenti idézet a megyei Köjál jegyzőkönyvéből való, amelyet 1990. február 20-án a sárospataki Esze Tamás Általános Iskola Lorántffy Zsuzsanna utcai épületében készítettek. A helyzet tehát súlyos, de nem életveszélyes – kommentálja a hírt a megyei napilap 1990. március 5-i száma.

Az iskola közel 800 tanulója ilyen vagy ehhez hasonló körülmények között tölti napjait. A már említett Lorántffy Zsuzsanna utcai épületben tanulnak az 5. osztályosok. Az itteni körülmények elfogadhatatlansága miatt már korábban is felemelték szavukat a város lakói.

Egyetlen csap 147 gyereknek

A szülők és a városlakók elégedetlensége érthető, az említett épületben nincs vízöblítéses WC, az egyetlen vízcsap nem elegendő arra, hogy 147 gyerek legalább a tízórai elfogyasztása előtt megmossa a kezét. A fűtés sem megfelelő – derül ki az írásból.

(Borítóképünk illusztráció!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában