Szerencs

2020.03.24. 07:30

Receptírás miatt ne menjenek orvoshoz

A háziorvosi rendelőket, illetve a szakrendelőket csak súlyos, akut panaszok megjelenésekor, illetőleg tartós egészségkárosodás veszélye esetén látogassuk.

Számtalan információt és kérést osztott meg a helybéliekkel dr. Gál Tamás, Szerencs főorvosa a koronavírussal kapcsolatban. – A háziorvosi rendelőket, illetve a szakrendelőket csak súlyos, akut panaszok megjelenésekor, illetőleg tartós egészségkárosodás veszélye esetén látogassuk – tájékoztatott. – Receptíratásra ne keressük fel a háziorvosi rendelőket, hanem hívjuk az asszisztenst, aki a szokásos gyógyszereket kérés esetén e-recept formájában feltölti a felhőbe, ahonnan bármely patikában a beteg tajszámával és személyes okmányainak bemutatásával ki tudja azt váltani. Általános tanács, hogy figyeljünk oda a C- és D-vitamin bevitelére. C-vitaminból napi legalább 1000 mg, D-vitaminból napi 2-3000 NE bevitele javasolt.

(A borítóképen: Déligyümölccsel is pótolható a C-vitamin| Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában