Koronavírus

2020.03.20. 19:30

Összefogással az idősekért Szikszón

A megváltozott körülmények között is éli mindennapjait Szikszó.

Horváth Imre

Csendesen és rendben zajlik az élet a koronavírus-fertőzés árnyékában is Szikszón. Az önkormányzati és az egyházi fenntartású Bethánia Óvodában az ügyelet alatt három gyermeket vittek oviba.

Segítenek az időskorúaknak

Sváb Antal polgármester mindenkit nyugalomra intett, mint mondja: csak higgadtan és nyugodtan lehet ezt a helyzetet kezelni, a város mindent megtesz minden lakója és intézményei érdekében. A rendőrséggel, közterület-felügyelettel és a polgárőrséggel szoros kapcsolatban állnak, a gyerekeket a saját érdekükben hazaterelik, ha az utcán látják. A boltokban és a gyógyszertárban is folyamatos az ellátás, így nincs szükség felvásárlásra.

A szikszóiak azonban jól kezelik a kialakult helyzetet, a városvezető megkeresésünkre elmondta, minden rendben, különös esemény és probléma nélkül telnek ezek a nehéz napok is. A településen élők postaládáiba eljuttattak egy szórólapot, amelyen az idős emberek számára vannak hasznos információk. Azoknak az időskorúaknak, akiknek nincs rokoni, baráti segítsége, az önkormányzat felajánlotta az ingyenes segítségét. Mint a polgármestertől megtudtuk, máris vannak segítségkérők, így csütörtökön már több idős embernek is segítettek a bevásárlásban, gyógyszerbeszerzésben, mindennapi teendőkben.

Közben a városban élő Ducsai Gergelyné, a Tornyos ABC vezetője felajánlotta az idős, beteg, rászorult embereknek, hogy igény esetén házhoz szállítanak számukra, minden biztonsági előírást betartva és díjmentesen.

Nem fogadnak ügyfeleket

A Szikszó-jegyek beváltási határidejét meghosszabbították, a tavalyi jegyek így nemcsak március 31-ig válthatóak be, hanem május 30-ig. A járvány esetleges elhúzódása esetén pedig ezt újra módosítják. A polgármesteri hivatalban nincs ügyfélfogadás, de telefonon és e-mailben állnak rendelkezésre.

A Szikszói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központban az ügyfelek személyes fogadása határozatlan ideig szünetel. A családsegítők és esetmenedzserek által végzett családlátogatások szünetelnek, kivéve a krízishelyzeteket. A család- és gyermekjóléti központ készenléti szolgálatának ügyelete a nap 24 órájában. A Biztos Kezdet Gyerekház zárva tart.

(A borítóképen: Sváb Antal | Fotó: ÉM-Archívum)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában