segítségnyújtás

2020.03.31. 18:30

Mélyszegénységben élőket segítik

A Magyar Református Szeretetszolgálat jóvoltából ötvenkét nélkülöző ózdi családnak nyújtottak támogatást.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A jelenlegi krízishelyzetben is jobb adni – vallják a Magyar Református Szeretetszolgálatnál. A szervezetnél úgy döntöttek, hogy a koronavírus elleni küzdelem kapcsán nem feledkezhetnek meg a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő roma emberekről sem. Az ózdi telephelyükön 52 család részére ajánlottak fel tartós élelmiszerekből és gyümölcsökből álló csomagot, amelyet az ugyancsak Ózdon működő, Van Helyed Alapítvány képviselője vett át.

Élelmiszer és vitamin

Ebben az időszakban elég sok segélykérelem érkezik a szervezetünkhöz, akár magánemberektől, akár közösségektől, amiket lehetőségeinkhez képest igyekszünk minél hamarabb teljesíteni – tájékoztatott Horváthné Sebestyén Márta, a szeretetszolgálat netes mentora. – A koronavírus terjedése idején fontosnak tartottuk a nélkülöző ózdi családokat minél hamarabb támogatni, amely most meg is valósul. Főként tartós élelmiszereket tartalmaznak a csomagok, ugyanakkor rendkívül lényegesnek tartottunk a vitaminpótlást is. Szegény, többgyermekes családok lévén nem minden nap tudnak az asztalukra gyümölcsöt tenni, vagy Béres Cseppet beszerezni, most erre is lehetőségünk nyílt.

Horváthné Sebestyén Márta hozzátette: a Van Helyed Alapítvánnyal kapcsolatban lévő családokat ismerik ők is, hiszen az egyik programjuknak köszönhetően a szeretetszolgálat is igyekszik a mindennapokban a hátrányos helyzetű gyerekeket segíteni. Korrepetálják és a pályaválasztásukat is segítik a hetedik-nyolcadik évfolyamos fiataloknak, ezért a mostani adomány kapcsán is összecsengett a célcsoport.

Folyamatosan gyűjtenek

Jelenleg ötvenkét családdal foglalkozunk, akik mindannyian hátrányos helyzetűek – tette hozzá Ruszó András, a Van Helyed Alapítvány lokális vezetője.

Rajtuk keresztül, közvetve több mint háromszáz főt érünk el az oktatás és a fejlesztés területén. A digitális oktatás bevezetése óta folyamatosan azok dolgozunk, hogy ezek az eszközök mindenhol rendelkezésre álljanak. Laptopokat, USB-stickeket és telefonokat is gyűjtöttünk, hogy a tanulás folyamatos legyen az otthonukban. Nagyon sokan komoly bajban vannak, munkahelyek szűntek meg, ezért minden adomány sokat számít ebben a helyzetben. A Magyar Református Szeretetszolgálat adománya a mi központunkban kerül, onnan pedig a kollégák segítségével juttatjuk el a családokhoz. Természetesen úgy, hogy az előírt egészségügyi szabályokat maximálisan betartjuk.

(A borítóképen: Ötvenkét családnak új a szeretetszolgálat adományából)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában