Helyi közélet

2020.03.11. 18:00

Megvalósuljon az álom: a Thália-bálon is Tojamáért

A japán útiköltségnek mintegy felét a szülők, szereplők adják össze.

Pap Gyula

Forrás: MSZ

„A Mezőcsáti Színtársulat Légy jó mindhalálig című darabjának bemutatója 2018 november 30-án volt, eddig 23 előadást és sok-sok templomi koncerten és egyéb rendezvényen vettünk részt” – mondta el Pinczés István rendező, majd hozzátette: „Csak mezőcsátiak vannak az együttesben, soha senki korábban színpadon nem szerepelt. 2020. augusztus 16-24. között 46 fővel utazunk Tojamába (Japán), az Nemzetközi Színjátszó Szövetség Gyermekszínházi Világfesztiváljára a Légy jó mindhalálig című musical előadásunkkal. Az „Én elmentem Tojamába félpénzen„ szlogenhez tartjuk magunkat: a japán útiköltségnek mintegy felét a szülők, szereplők adják össze, másik felét adományokból, előadásaink bevételéből, koncertbevételekből, városi pályázatból, PayPall utalásokból és egy szerencsés (kisösszegű) lottónyereményből rakjuk össze.

Nagyot álmodtak

– Előadásainkon Lépésjegy vásárlásával is támogathat bennünket a közönség, amire honlapunkon a „10 millió forint – 10 millió lépés” szlogennel hívjuk fel a figyelmet. Mertünk nagyot álmodni, Ady Endre versét módosítva akarjuk, „Mert világ csodája„: eljutni Csátról az Óceánig – hangsúlyozza a rendező. A hétvégi színház és művészetkedvelők Thália-bálja is ennek jegyében zajlott. Példát és biztatást szeretnénk adni mindenkinek: nem csak a fővárosban és a nagyvárosokban vannak tehetséges gyereke és felnőttek: a Matyóföld szélén, Mezőcsáton 11 hónapos kemény munkával igazi színházi előadás született – a közönség tapsa és a szakma visszajelzések, a sok meghívás legalábbis ezt igazolja – összegzi Pinczés István.

(A borítóképen a fellépők láthatóak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában