koronavírus

2020.03.13. 09:34

Kulturális korlátozások Miskolcon

Bezárt a közösségi terek többsége, és határozatlan ideig elmaradnak a rendezvények is.

Tajthy Ákos

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az ország teljes területére nézve veszélyhelyzetet hirdetett a magyar kormány szerdán. A történteket követően Miskolcon is összeült az operatív törzs, ahol még szerda este Veres Pál polgármester vezetésével több intézkedést is hoztak.

Döntés született arról, hogy Miskolc tájékoztató kampányt indít, melynek keretében a polgármester felhívja a külföldről a napokban hazatérő miskolciak figyelmét, hogy telefonon jelentkezzenek be háziorvosuknál megelőzés céljából.

Zárva, elhalasztva…

Határozatlan időre elhalasztják a Miskolci Nemzeti Színház, a Csodamalom Bábszínház, a Művészetek Háza és a Generali sportaréna előadásait, rendezvényeit, valamint a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenyeit. De bezárt a Béke és az Uránia Art Mozi is. Az önkormányzat által támogatott, Miskolc belvárosában lévő, nagy tömegeket vonzó kültéri és beltéri rendezvényeket – például a Miskolci Termelői Nap, Régiségvásár – szintén elhalasztják.

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. azt közölte, hogy az általa szervezett koncerteket, színházi előadásokat, kiállításmegnyitókat elhalasztják. Megtartják viszont a kondicionáló tornákat és az amatőr művészeti együttesek foglalkozásait továbbra is, amíg a hatóság erről másként nem rendelkezik.

Alapszolgáltatásokkal

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár azt közölte, hogy az intézménynek és fiókkönyvtárainak alapszolgáltatásai továbbra is igénybe vehetők, viszont átmenetileg a közösségi programokat, rendezvényeket és a terembérletet is szüneteltetik. Preventív intézkedésként a telefonon és e-mailben történő hosszabbítások számát 4-re emelik.

A fürdők még nyitva

A miskolci fürdők egyelőre továbbra is nyitvatartanak, a megszokottnál is fokozottabb figyelmet fordítanak a higiéniai és járványvédelmi előírásokra.

Arra kérik a miskolciakat, hogy az önkormányzati ügyintézést csak sürgős esetekben vegyék igénybe. Az operatív törzs döntése alapján a Petőfi utca 39. szám alatt található szociális osztály nem fogad ügyfeleket. Sürgős esetekben a városházán van ügyfélfogadás, de kizárólag olyan ügykörökben, amelyek személyes megjelenést igényelnek. Minden egyéb esetben papíralapú, illetve elektronikus ügyintézés biztosított.

Elektronikusan

A Miskolc Holding Zrt., a MIHŐ Kft. és a MIVÍZ Kft. szintén arra kéri fogyasztóit, hogy a Miskolc Szemere u. 5. alatt működő ügyfélszolgálatot lehetőség szerint telefonon, elektronikus úton, illetve online ügyintézéssel vagy postai úton, levélben keressék.

– A Miskolc Holding Zrt. tagvállalatai a napokban készítettek egy járványmegelőzési tervet, melyet a szerdai kormánydöntés értelmében aktiváltak, és a dokumentum alapján felkészülnek a további lépésekre, intézkedésekre – mondta Petruskó Norbert, a miskolci polgármesteri hivatal sajtómunkatársa.

Folyamatosan üléseznek

– Az operatív törzs folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az újabb és újabb eseményeket, a kormányhivatallal és a katasztrófavédelemmel is folyamatosan tartják a kapcsolatot, és amennyiben újabb kormányzati intézkedés történik, azzal összhangban, azoknak megfelelően jár el a város – tette hozzá.

(A borítóképen: Egyelőre nem lesznek kézműves keddek a könyvtárban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában