Koronavírus

2020.03.26. 08:00

Egy fertőzött és félszáz megfigyelt Miskolcon

Helyben is minden erőt mozgósítanak a koronavírus-járvány megfékezésére.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Továbbra is egy igazolt koronavírussal fertőzött beteg van Miskolcon, és mintegy félszáz ember van járványügyi megfigyelés alatt a vírus miatt – tudtuk meg.

A koronavírus-járvány miatt megyeszerte közterületi fertőtlenítéseket végeztetnek önkormányzatok, ahol lehetőség van rá, fertőtlenítőszereket osztanak, maszkokat juttatnak a védekezés frontvonalában szolgálóknak és a rászorulóknak. Miskolcon ugyancsak maszkokat oszt az önkormányzat.

A tájékoztatás szerint a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) azon munkatársai kapnak a védőfelszerelésből, akik az idősgondozás során közvetlen kapcsolatba kerülnek idős betegekkel, de az ügyeletes óvodák és bölcsődék, valamint a házi- és gyermekorvosi rendelők részére is osztanak maszkot. A városban nagy figyelmet fordítanak a korlátozott nyitvatartású üzletek, vendéglátóhelyek ellenőrzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában