Furmann Dávid-díj

2020.03.09. 19:41

Berényi Barbi a 2019-es Furmann Dávid-díjas újságíró

Berényi Barbi, a Miskolci Egyetem MEgazin című lapjának újságírója kapta 2019-es írásaiért a Furmann Dávid-díjat.

Berényi Barbara

Fotó: Bujdos Tibor

Furmann Dávid (1979-2006) politológus volt, aki kipróbálta magát újságíróként, írt verseket, dalszövegeket, tanulmányokat is. Az emlékét őrző alapítvány egyebek között egyetemi újságírók munkáját ismeri el. A díjátadót hétfő délután tartották, a MEgazin szerkesztőségi ülésén, ahol ott volt Furmann Dávid édesanyja, dr. Pankucsi Márta jogász-szociológus is. A kuratórium tagja, Szűcs Tamás középiskolai tanár, a PDSZ elnöke egykori, Földes gimnáziumbeli osztályfőnökeként idézte Furmann Dávid alakját.

A díjat a kuratórium részéről Bujdos Attila újságíró adta át. Egyebek között ezt mondta: Berényi Barbi az írásaiban „az előtte járóktól különbözni akaró, a tudatos élet módjában sok tekintetben bizonytalan, tanácsokat váró korosztályhoz beszél. Élni. Hogyan élni. Az üzenet a jelent nagyítja. Az eltékozolt idő: eltékozolt idő. Kezdj magaddal valamit. Ismerd fel a lehetőséget. A maga felismert lehetőségét a biztatásra használja. Fogadjuk el: ma és itt ez is lehet az újságírás, az új utakat kereső szakma értelme. Ha ilyennek ismeri a közönségét, ez tényleges szolgálat. Értelmes munka, távlatokkal”.

(A borítóképen Berényi Barbi látható)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában