járvány

2020.03.21. 10:00

A hétköznapi szereknél hatásosabbra váltottak a taxisok

Legalább a felére esett vissza a taxis forgalom – többet tesznek a biztonságért.

Fotó: Kozma István

A koronavírus felbukkanása óta a taxitársaságok nagyobb hangsúlyt fektetnek az alapos tisztításra – derült ki, amikor a járvány miatti intézkedésekről kérdeztük képviselőiket.

Korábban a napi takarítást mindennapi használatra szánt tisztítószerekkel oldották meg, az elmúlt hetekben azonban különös figyelmet fordítanak a fertőtlenítésre.

Fuvar, maszkban

A legnagyobb és legrégebbi taxitársaság szakmai irányítója, Göncfalvi János megkeresésünkre elmondta, INFLY légfertőtlenítő sprayt, dwa 80 Plus kéz és felületfertőtlenítő kendőt vetnek be a vírusok ellen, a sofőrök természetesen maszkot és kesztyűt viselnek útjaik során, ezzel is védve magukat, valamint az utasokat.

Az emberek zöme igyekszik otthon maradni, ha mégis elintéznivalójuk akad, kerülik a tömegközlekedési eszközöket. Ennek ellenére ez nem tette népszerűbbé a taxihasználatot, a statisztikák jelentős csökkenést mutatnak a társaság életében is – hallottuk.

– 50-60 százalékkal kevesebben használják autóinkat – árulta el lapunknak a megkérdezett vezető. Egyébként a korosztály összetétele megfigyelésük alapján nem változott: fiatalok, idősek egyaránt igénybe veszik szolgáltatásaikat.

(A borítóképen: Gajdos Gábor is naponta többször fertőtleníti az autóját)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában