Borsod-Abaúj-Zemplén

2020.02.05. 19:00

Villanyvezetéket szakított, háztetőket rongált meg a viharos szél

Rengeteg feladatot adott a zord időjárás a megyei katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek.

Forrás: Magánarchívum

Összesen hat helyszínen kellett beavatkozni kedden az erős, viharos szél miatt a megyei tűzoltóegységeknek – tájékoztatta lapunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

– Fa dőlt kedden az egri országútra. Tiszakarádon úttestre és a mellette futó vezetékre dőlt egy fa, azt le is szakította. Itt a cigándi egység avatkozott be, ahogy Tiszacsermelyen is, ahol szintén egy kidőlt fánál intézkedtek. Nyéstán a Fő utcán az encsi kollégák távolítottak el egy fát az útról, szerencsi egységünk is fakidőlésnél intézkedett. Filkeházán pedig az út felé dőlt egy fa, amit a sátoraljaújhelyi tűzoltóság munkatársai távolítottak el – sorolta Dojcsák Dávid.

Szerdán már délután öt óráig több mint ötvenszer vonultak a tűzoltók a viharos szél miatt. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a legtöbb esetben kidőlt fa okozott gondot, de több ház tetőszerkezetét is megbontotta a szél. Információink szerint a viharos szél miatt kidőlt fák jelentős, több tízmilliós kárt okoztak egy hollóstetői autóskempingben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában