kocsonyafesztivál

2020.02.17. 14:00

Természettudományok: School-túrán a fiatalokkal

Mindig kihagyhatatlan élmény a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának programja.

Fotó: Bujdos Tibor

School-túra interaktív természettudományos show és MAKadémia – Anyagtudományi Játszóház várta az érdeklődőket a Művészetek Házában a hétvégén a kocsonyafesztivál keretein belül.

Boszorkánykonyha?

– Nagyon jó volt! Mint mindig – jegyezték meg a gyerekek, akik nem először vettek részt a bemutatón.

Az is különösen tetszett a fiataloknak, hogy a kísérletek nem egy laborszerű teremben, steril körülmények között zajlottak, hanem történetekkel tűzdelve, lelkes egyetemisták és a természettudományos pálya népszerűsítése mellett elkötelezett egyetemi oktatók előadásában.

Folyékony nitrogénes, tüzes, mágneses kísérletek interaktív formában, humoros elemekkel tarkítva – ezt kínálta a Miskolci Egyetem anyagtudományi kara a hétvégén. A jeges mínusz 200 fokból az égetően perzselő plusz 1200 fokig terjed a skála: fagyasztás, tüzeskedés, robbantás, lángtornádó, pénzflambírozás. Lángorgonával tették láthatóvá a hang hullámhosszát, a hallgatóság pedig ámulva várta, hogy mi van még a természettudósok boszorkánykonyhájában.

Laza és látványos

A School-túra mindig laza és látványos, ezért köti le olyan könnyen a látogatók figyelmét. És egyre inkább elkápráztatja a fiatalokat. Az általános és középiskolai diákok pedig örömmel próbálják ki, amit a játszóház kínál.

Mint megtudtuk: dr. Mende Tamás, a kar fiatal dékánhelyettese egy olyan személyiség, akivel általában nyert ügye van a szervezőknek, hiszen energikus és barátságos tanár karakter.

Az izgalmas bemutatókhoz segítőket is hívtak a közönség soraiból, így igazi produkciót élvezhettek a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában