Növénytermesztés

2020.02.15. 20:30

Próbáljuk ki, vajon csírázik-e

Ha valaki még nem is vág bele az ültetésbe, vagy szeretne rákészülni azoknak a magoknak, növényeknek az elültetésére, amelynek később jön el az ideje, akkor érdemes próbát tenni a siker érdekében.

Palánták

Forrás: shutterstock

Rendeljük meg azokat a díszcserjéket, melyeket márciusban el szeretnénk ültetni. Ha fagymentes az idő, az ültetőgödröt is előkészíthetjük számukra.

A meglévő magjainkból végezzünk csírázási próbát. Néhány magot ültessünk el, vagy csak rakjuk nedves, csírázást elősegítő közegbe (vatta, gyapot féle, akár papír). Ha a magunk eredésnek indul, akkor még alkalmas a vetésre és használhatjuk idén. Ezt főleg abban az esetben érdemes elvégezni, ha nem tavalyi, hanem még tavalyelőtti magokkal szeretnénk próbálkozni.

A hiányzó magokat rendeljük, vásároljuk meg. A korán kiültetésre kerülő növényeket kezdjük elvetni cserepekbe, ládákba, hogy időben ki tudjuk palántázni. A paradicsom és paprika palántákhoz, – ha május közepe körül kiültetésre szeretnénk – február közepe-vége felé ültethetjük a magokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában