Nemzetközi kapcsolatok

2020.02.02. 15:30

Műhelymunka négy napon át Hernádkakon

Hernádkak látta vendégül az olaszországi, ciprusi, szlovákiai és lengyelországi delegáltakat négy napon keresztül.

Serfőző László

Előadás a rendezvényen

Fotó: Serfőző László

Hernádkak település látta vendégül a Yourope (Európa jövőjéért munkálkodó fiatalok) elnevezésű projekt olaszországi, ciprusi, szlovákiai és lengyelországi delegáltjait négy napon keresztül.

A szervezet elkötelezettséggel bír az országok közötti kapcsolatok elmélyítésében, a szolidaritás megteremtésében; a négynapos műhelymunkák keretén belül igyekeztek megismerni egymás kultúráját, a demográfiai kihívásokat, elemezték az EU jövőjének kérdéseit a fiatalság szemszögéből, fókuszálva a kultúrára és a településfejlesztésben rejlő lehetőségekre.

A Hernádkakon tartott megnyitón Koncz Ferenc országgyűlési képviselő – miután Tirk Tamás polgármester üdvözölte a külföldi és hazai vendégeket – tájékoztatást adott a hazai oktatásról, a kormány családpolitikát érintő intézkedéseiről. A program a szakmai munka mellett lehetőséget adott a hely és a környék nevezetességeinek, gasztronómiai és kulturális értékeinek bemutatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában