Példaérték

2020.02.23. 12:00

Már tizenegy unokája van

A Testnevelési Egyetem rektora sikeres ember és boldog nagyapa.

Kolodzey Tamás

Fotó: PETER CSEH

Mocsai Lajost szinte mindenki ismeri: a sportszerető emberek tudják róla, hogy válogatott sportoló volt, majd az egyik legsikeresebb honi kézilabdaedző lett.

Büszke lehet rá

Szövetségi kapitányként irányította női és férfiválogatottunkat, munkásságát olimpiai és világbajnoki ezüstérmek, továbbá Európa-bajnoki diadal fémjelzik, de dicsekedhet magyar és német bajnoki, valamint kupagyőzelemmel, hogy a Bajnokcsapatok Európa-kupája keretében aratott sikerét már ne is említsük.

A hatvanhatodik évében járó Mocsai professzor immáron hat esztendeje rektorként vezeti a Testnevelési Egyetemet. Büszke lehet egész pályafutására, az első helyen mégis a családját említette a Nemzeti Színházban tartott sportos gálaünnepségen: – Négy gyerekem és már tizenegy unokám van. Attól nagyobb boldogságot, mint amikor közöttük vagyok, el sem tudok képzelni az életben – tette hozzá csillogó szemekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában