Borsod-Abaúj-Zemplén

2020.02.03. 08:30

Hózáporokkal érkezhet meg a héten a hidegfront

Folytatódik az igencsak változékony időjárás, de a hét közepén újra a havazás lehet az úr.

Fotó: Bujdos Tibor/Illusztráció

Hétfőn újabb front, ezúttal kettős front érkezik térségünkbe, így mind a meleg-, mind a hidegfrontérzékenyek rendkívül nehéz napra számíthatnak – jelzik a humánmeteorológusok. A fokozódó görcsös panaszok mellett gyulladásos panaszok is felléphetnek, emellett sokaknál jellemző tünet lesz a vérnyomás-ingadozás és a fejfájás. A szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők állapota romlik, megnő az infarktus és a sztrók kialakulásának kockázata. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben még az egészséges szervezetet is extrém terhelés éri.

Kedden aztán megérkezik a hidegfront, sokfelé esővel, záporral. A magasabban fekvő tájakon már aznap havas eső, hó is eshet. Szerdán fut be a viharos szél, elszórt záporokra, a mi hegyeinkben pedig inkább hózáporokra van kilátás. Hajnalonta egyértelműen fagy lesz, így a leeső, nem szilárd halmazállapotú csapadék ráfagyhat az utakra, járdákra így csúszós felületekre kell felkészülni. A csütörtökön folytatódó szeles idő hidegérzetünket tovább rontja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában